Preneu algun complement alimentari? Heu sentit a parlar del MAGNESI oi? Sabeu com obtenir-lo amb la nostra dieta? Avui te n’expliquem el més important!
Ja saps que el magnesi és un mineral essencial pel correcte funcionament de l’organisme: participa en més de 300 reaccions bioquímiques al nostre cos. S’ocupa de la producció d’energia, de que funcionin bé els músculs, el sistema nerviós, participa en el metabolisme de la glucosa i en la regulació de la pressió arterial. A més a més millora l’estat de la pell, ajuda a la regulació intestinal i també a la salut òssia.
El podem trobar en aliments com les nous, els pèsols, les llegums, cereals integrals i llavors (però recorda que per obtenir-ne tots els seus beneficis, les hem d’hidratar o moldre). Tot i així sovint no consumim la quantitat suficient de magnesi amb la dieta i d’aquí els avantatges de la suplementació amb magnesi. Cal saber però, que el magnesi és insoluble, és a dir per a que sigui absorbit i faci les seves funcions necessita un transportador. Per aquest motiu el formulem en forma de sal. Hi ha varies sals de magnesi i cadascuna té les seves característiques i beneficis. Així doncs, hem d’escollir en funció del que nosaltres necessitem.
Citrat de magnesi: és una sal orgànica. És un dels més populars. Té un efecte laxant suau, així doncs l’utilitzarem per l’estrenyiment ocasional. També pot ajudar a millorar l’estat d’ànim, reduir l’estrès i l’ansietat i afavorir el son.
Òxid de magnesi: és una sal inorgànica que tot i ser econòmica té poca biodisponibilitat, és a dir només s’absorbirà entre un 4% i un 10% del total. Per això se n’han de prendre grans quantitats per obtenir el benefici desitjat. També s’utilitza com a antiàcid.
Clorur de magnesi: és una sal inorgànica amb bona biodisponibilitat. Té propietats antiinflamatòries, antibacterianes, antifúngiques. També actua en el sistema immunitari, prevenint les rampes i millorant la salut òssia.
Sulfat de magnesi: és una sal inorgànica. Aquest és el magnesi més conegut i més utilitzat. Es dissol amb aigua i té un efecte laxant i diürètic. També té propietats relaxants, antiinflamatòries i analgèsiques.
Lactat de magnesi: és una sal orgànica suau i ben tolerada per l’organisme. S’utilitza per problemes digestius o renals.
Maleat de magnesi: és un complex orgànic. És un dels magnesis més beneficiosos per la producció d’energia, així doncs s’utilitza sobretot per millorar el rendiment físic i menta, per alleujar la fatiga crònica o fibromiàlgia.
L-treonat de magnesi: és un complex orgànic dels més nous. Travessa la barrera hematoencefàlica amb més facilitat per tant s’utilitza per una millora de la funció cognitiva, de la memòria, de l’aprenentatge, de la concentració i de l’estat d’ànim.
Bisglicinat de magnesi: combina el magnesi amb l’aminoàcid glicina i això fa que tingui una bona absorció i biodisponibilitat. Contribueix al benestar muscular, reduint la fatiga, les rampes i afavorin el descans. També pot contribuir a reduir els nivells de tensió arterial i de sucre en sang.
Taurat de magnesi: combina el magnesi amb l’aminoàcid taurina. S’utilitza per regular la pressió arterial i els problemes de glucosa en sang.
Esprem que t’hagi sigut útil i ja saps que si t’has quedat amb dubtes, pregunta’ns i t’assessorem en el millor magnesi segons les teves necessitats!
Gràcies per la informació! És completa i molt encertada.