top of page
Buscar
  • Foto del escritorfarmaciapoblenou

Higiene íntima

La higiene íntima és un bon hàbit que implica a totes les persones. Tot i tenir en compte que les estructures genitals són diferents es poden cuidar de manera similar.


Les característiques de la pell de la vulva la fan diferent de la pell de la resta del cos. El pH vulvar (4,5) i el pH vaginal (3,8-4,2) són lleugerament més àcids que el pH de la pell de la resta del cos. Aquesta acidesa afavoreix el manteniment de la microbiota i constitueix un mecanisme de defensa en front de les agressions externes.

D’altra banda, a l’embaràs, el pH també oscil·la entre 3,5 i 4,5, i es produeix el desenvolupament d’una flora rica en lactobacils.


Els detonants que provoquen un canvi del pH vulvovaginal són: l’edat, l’ús d’antibiòtics, la diabetis no controlada, la higiene íntima no adequada, les dutxes vaginals, l’ús de dispositius intrauterins i la presència de semen que indueix un pH bàsic.


Els productes destinats a la higiene íntima cal que respectin les característiques fisiològiques de la zona, també el pH de l’àrea genital i, en el cas de les dones, s’adaptin a les diferents etapes de la vida. És important que tinguem present que a la infància el pH és proper a la neutralitat (pH=7), a l’adolescència es situa entre pH=5-7, a l’edat fèrtil el pH=3,8-4,2 i a la menopausa tornar a repuntar a pH=6,5-7.Amb tot això, us deixem un consells per a la cura íntima:

· Fer servir productes específics que respectin el pH a cada etapa de la vida.

· Utilitzar aigua tèbia.

· Assecar sense fregar

· Evitar dutxes vaginals i l’ús d’antisèptics

· No fer servir productes amb perfums irritants

· Descartar l’utilització d’esponges perquè són reservori de patògens

· Netejar sempre des de davant cap a darrera (des del pubis cap a l’anus)


A la Farmàcia Poblenou us hi esperem i sempre intentarem ajudar-vos!


17 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comments


bottom of page