top of page
Buscar
  • Foto del escritorfarmaciapoblenou

Els polls!!!!

Actualizado: 11 nov 2021

Uaghhh! Han aparegut per casa vostra aquelles bestioles tant i tant molestes? Que fan picor, es transmeten de cap a cap amb molta facilitat i que són d’allò més difícils d’eliminar! ELS POLLS!!!


Al setembre i octubre augmenta el risc de contagi ja que els nens romanen més temps junts compartint activitats, i ja vam veure l’any passat que amb la nova normalitat aquesta plaga, va seguir a tope!


El poll capil·lar (Pediculus humanus capitis) és un insecte que viu als cabells. Té de 2 a 4 mm de longitud i és de color marró grisós. S’alimenta de la sang que succiona de la pell del cuir cabellut quan pica a les persones, sobretot a la zona de la nuca i darrera de les orelles. Es reprodueix ràpidament: cada femella pon entre 100 i 300 llémenes, de color blanc, que estan fortament adherides a la base del cabell. El període d’incubació de la llémena és de 7 a 10 dies, moment en què apareix la larva.




Símptomes

Picor del cuir cabellut (no sempre n’ocasiona), ocasionat per la saliva que l’insecte inocula a través de la petita ferida que ocasiona la ferida. La irritació pot ser tan intensa que al rascar-se pot produir infeccions bacterianes.


Transmissió

És per contacte directe o per compartir instruments com pintes, raspalls, gorres o roba. També es poden transmetre per la roba de llit.

Contràriament al que es pensa, els polls viuen millor en cabells nets que no pas bruts i deixats.


Detecció

Els polls es poden veure a simple vista, tot i que de vegades són difícils de localitzar per la seva gran mobilitat. Les llémenes són més fàcils de veure ja que són blanques, més grans, no es mouen i estan fortament adherides a la base del cabell.

Si comprovem la presència d'ous molt probablement hi haurà polls.

Existeixen una sèrie de recomanacions:

- Posar-se uns guants d’un sol ús.

- Col·locar el pacient sota una llum adequada i si no hi ha bona visió usar una lupa.

- Allisar el cabell suaument i dividir-lo en seccions per anar inspeccionant-lo tot.

- Utilitzar una pinta per a llémenes.

Com a criteri general, tot allò que es pugui separar amb facilitat del cabell no és una llémena

Els polls no tenen ales! No volen ni salten!


Com eliminar-los?

Podem utilitzar diferents productes: permetria, dimeticona, oli de coco, miristat d’isopropil, neem, etc. Avui us expliquem els 3 productes que més ens agraden per la seva efectivitat i per comoditat d’aplicació.

Les pautes d’aplicació, comuns en els diferents tractaments, que en milloren l’efectivitat són:

- És preferible l’ús de la loció al xampú.

- No rentar el cabell abans d’aplicar la loció ja que el greix del cabell facilita la fixació del producte.

- Mullar tot el cabell i el cuïr cabellut amb la loció, especialment a la zona de la nuca i darrera les orelles.

- No cobrir el cap amb gorres ni amb altres estris.

- Deixar actuar el producte entre 15-30 minuts, segons les indicacions de cada producte.

- Esbandir amb productes específics a base de vinagre, ja que ajuda a desfer el ciment que adhereix les llémenes al cabell.

- Un cop esbandit el cabell, pentinar-lo amb una pinta per a llémenes.

- No eixugar el cabell amb l’assecador perquè l’aire calent degrada l’insecticida.

- En aquells tractaments que no eliminen les llémenes, el tractament s’ha de repetir als 10 dies. Això és especialment important perquè les llémenes que ens hagin pogut passar desapercebudes seguiran el seu cicle vital, convertint-se en polls i d’aquesta manera els eliminarem abans que ponguin nous ous.


Com evitar el contagi?

1) Cal comunicar-ho a les persones que conviuen amb l'infestat o tenen contacte amb ell. Cal doncs comunicar-ho a l'escola.

2) S'han de desinfectar la roba i els llençols, les pintes i raspalls, les joguines i les estores i entapissats.

· Roba i llençols: rentar a 55 ºC almenys durant 20 minuts.

· Roba que no es pot rentar: netejar en sec o aplicar insecticida químic.

· Pintes i raspalls: rentar a 55 ºC durant 5-10 minuts o submergir-los 30 minuts en solució peliculicida.

· Joguines (sobretot les de drap): rentar a 55ºC durant 5-10 minuts o segellar-les en una bossa de plàstic hermètica durant 2 setmanes.

· Netejar el terra, estores i entapissats de l'habitació amb aspirador. NO s’ha de ruixar la llar amb cap pediculicida.


Prevenció

Les principals mesures preventives són:

· L’aïllament dels portadors fins a eliminar els polls.

· El raspallat freqüent amb una pinta per a llémenes a fi de detectar una possible infestació.

· Existeixen producte específics que actúen com a repelent de polls en situacions d’alt risc d’infestació.: oli de l’arbre de te, solucions de vinagre. Poden utilitzar-se a diari.

· No és recomanable aplicar pediculicides com a preventiu, perquè augmenta la toxicitat d’aquests productes i afavoreix l’aparició de resistències als polls.


Tractament

Aquí us presentem els productes que més ens agraden, però recordeu, a més a més de fer el tractament de manera correcta, són molt importants les altres mesures explicades, si no, només que quedi una llémena, el cicle toooorna a començar!


  • ANTIPOLLS ISDIN: Un tractament innovador, senzill i eficaç per matar polls i llémenes. Formulat amb Neemtech, un ingredient natural d'extracte de llavors de l'arbre del Neem. No conté permetrina, insecticides tradicionals ni silicones. Amb un mètode d'acció físic que evita resistències, recobreix, immobilitza i asfixia els polls provocant la seva mort. A més a més penetra als espiracles de les llémenes, destruint-les.

  • FULL MARKS LOCIÓ: És un tractament a base de silicones eficaç contra polls vius i que ajuda a desprendre les llémenes. Es pot utilitzar a partir d'un any, és incolor, inodor i molt ràpid d'utilitzar.

  • AROMAPAR SPRAY ANTIPIOJOS: Tractament de Pranarom, a base d’olis essencials i olis vegetals: AE arbre del te, AE lavandí, AE anís estrellat, AE ylang-ylang, AV nou d’albercoc, AV de coco. És un producte natural, sense toxicitat, no agredeix el cuir cabellut i té una olor fresca i agradable. Actua sobre polls i llémenes amb asfixia i neurotoxicitat



340 visualizaciones1 comentario

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page