top of page
Buscar
Foto del escritorfarmaciapoblenou

Com mantenir les ungles sanes i fortes?

Ja arriba l’estiu i ens mirem les mans, que durant l’hivern hem tingut tapadetes i volem tenir-les maques i sanes. Avui t’explicarem com lluir unes mans i unes ungles boniques i saludables.

 

Les ungles estan formades per queratina i són més importants del que creiem per a la nostra salut. Segons l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV), més enllà del seu objectiu estètic tenen importants funcions com protegir les falanges, afegeixen delicadesa i precisió als moviments, ens donen la capacitat d’agafar objectes petits i també ens indiquen com ens trobem de salut.

 

Les mans, i també les ungles, estan permanentment exposades als factors ambientals i cal aprendre a cuidar-les de la manera més adequada per evitar que es ressequin, es debilitin i es trenquin. Els factors externs, productes de neteja, canvis de temperatura, humitat, alguns esmalts d'ungles, la manicura permanent o semipermanent són factors que poden afectar a les ungles i fer que es tornin fràgils i febles.


Els imprescindibles per lluir unes ungles sanes i fortes:


1. Bona alimentació

Les ungles, com la pell, necessiten nutrients. Per això és fonamental seguir una dieta alimentària sana i equilibrada. Incorpora a la teva dieta vitamines i minerals, són beneficiosos per les ungles aliments rics en biotina, vitamina E, zinc, calci i ferro.


2. Correcta hidratació.

També recorda beure aigua! Imprescindible per mantenir la pell i ungles hidratades.


3. Mantenir-les netes i seques.

Si tenim les ungles humides o brutes, es converteixen en un cultiu ideal per bacteris i fongs.


4. Hidratar a diari amb cremes específiques de mans i utilitza, si cal, enfortidor d’ungles.

Utilitzar a diari una crema per hidratar les mans és molt adequat. A més a més, si veiem que les ungles se’ns trenquen amb facilitat i es veuen opaques, amb la superfície irregular, cutícules seques i s’obren en capes caldria utilitzar un producte específic per hidratar la ungla i tota l’estructura que l’envolta. Et recomanem Si-Nails d’ISDIN, amb àcid hialurònic, oli de llentiscle i sílici orgànic.


5. No mossegar-les.

Mossegar-se les ungles, a més a més de la qüestió estètica, també fa malbé el llit unguial, és a dir, la zona de la pell sota l'ungla. Alhora, en estar sempre humides, serà més fàcil que es contagiïn fongs o altres infeccions.


6. No portar-les sempre pintades.

Una manera de mantenir les ungles boniques és tenir-les pintades. Tot i així, si les tenim fràgils o trencadisses, pot ser contraproduent pintar-les massa sovint. Podem alternar períodes de tenir-les pintades amb períodes sense pintar. Cal escollir esmalts de bona qualitat i per retirar-lo es recomana utilitzar un producte sense acetona.


7. Talla-les regularment.

Per tenir unes ungles fortes i sanes i evitar que es trenquin, s'han de tallar de manera habitual i de manera adequada. La millor manera és fer un tall recte i net i, després, arrodonir les vores amb l’ajuda d’una llima. Llimar-les sempre amb la mateixa direcció i mai cap endavant o darrera per evitar que les ungles s’obrin en capes.


8. No talleu les cutícules.

Les cutícules protegeixen les ungles de bacteris i asseguren un bon creixement. Així doncs hem d’evitar tallar-les per molt temptador que sigui.


Si tens dubtes, t’assessorem.



19 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Comentarios


bottom of page