top of page
Buscar
  • Foto del escritorfarmaciapoblenou

CONEIXES LA FITOTERAPIA?
La fitoteràpia és la terapèutica que utilitza les plantes medicinals per prevenir o guarir una malaltia o bé per curar petits trastorns com s’ha fet tradicionalment: amb l’ús de les plantes medicinals.

Les plantes medicinals van ser la primera eina que va fer servir l’home per quan no es trobava bé. I avui en dia segueix essent una alternativa molt interessant.

A la Farmàcia Poblenou, som experts en fitoteràpia, i ens encanta aconsellar-vos la planta medicinal més adequada per a cada persona, patologia i/o moment vital.

Volem remarcar que les plantes medicinals, ben utilitzades, ens poden ser molt útils. Però hi ha diferents factors que intervenen en el contingut dels principis actius i per tant en les seves propietats:

- Tipus i lloc de conreu.

- Temps de recol·lecció (estació, dia/nit, hora).

- Forma d’assecament.

- Forma de conservació.


Per això insistim en que cal utilitzar plantes medicinals estandarditzades. La fabricació de preparats a partir de plantes medicinals, però no dels productes que es venen a granel, està sotmesa a una regulació per garantir la seva qualitat. Es recomana adquirir-los en establiments que, com les farmàcies, ofereixin garanties.


L’estandardització dels preparats pel que fa a la composició i quantitat de la matèria primera no és sempre fàcil, especialment en el cas de barreges de plantes. En alguna ocasió s’ha informat de contaminació amb altres espècies, que en el millor dels casos no produiran efecte però que podrien tenir efectes secundaris.


També és important saber que cada planta medicinal té una part que conté els principis actius responsables de la seva indicació terapèutica. Exemple: la carxofa, que és alhora aliment i medicament. El cor de la carxofa (Cynara scolymus) és l’aliment, però els principis actius es troben a les fulles, el primer que llencem.


Hem de tenir en compte que les plantes medicinals també:

- poden tenir interaccions (entre elles mateixes i amb els medicaments),

- contraindicacions (exemple: embaràs, lactància, hipertensió)

- i efectes secundaris (exemple: al·lèrgies, fotosensibilitats).


Per això és molt important comunicar sempre al metge i/o farmacèutic quines plantes o preparats de plantes estem prenent.

Salut i plantes medicinals!

19 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Yorumlar


bottom of page