top of page
Buscar
  • Foto del escritorfarmaciapoblenou

Cura de la pell

La pell és l’òrgan més gran de l’ésser humà, ja que mesura 2 m2. El seu gruix varia segons la part del cos: la més fina, la trobem a les parpelles i la més gruixuda, a les plantes dels peus. Actua de frontera i de protecció.

Cal mantenir una bona higiene ja que durant el dia s’acumula brutícia: suor, greix, pol·lució, restes de maquillatge en el cas de la cara i cèl·lules còrnies descamades. Una bona hidratació de totes les parts del cos també és fonamental, i cal fer-ho amb un producte adequat també segons el tipus de pell.



Quins tipus de pells tenim:

Pell seca: conté menys lípids que la normal i, per tant, resta més desprotegida. L’aigua s’evapora fàcilment. La seva aparença és mat, sol tenir descamació, el tacte aspre i resulta sensible al fred.

Pell grassa: presenta una major activitat de les glàndules sebàcies, brilla per l’excés de greix, els porus estan dilatats, la seva textura és irregular i tolera molt bé les condicions atmosfèriques.

Pell mixta: es donen àrees de pell normal, àrees de pell seca i zones de pell grassa com la coneguda zona “T” (front i nas).

Pell sensible: aquesta pell, fràgil i clara, és menys tolerant. Reacciona davant d’estímuls als que una pell normal no ho fa i sovint dona lloc a sensacions d’incomoditat com ara calor, tibantor i envermelliment.



Alguns consells:


· La higiene diària cal que sigui amb sabons específics pel tipus de pell que tinguis. Existeixen productes amb urea que contribueix a reduir la pèrdua d’aigua i ajuda a mantenir la hidratació de la pell. Et recomanem utilitzar gels syndet, sense sabó que respecten la barrera cutània.

· L’aigua de la dutxa no ha de ser molt calenta, per evitar la dilatació dels porus i la irritació de la pell.

· Després d’una bona higiene cal hidratació. Et recomanem aplicar-la immediatament després de la dutxa per una major absorció. Hi ha molts productes de diferents textures per hidratar la pell del cos; en format oli sec, crema hidratant d’urea, crema nutritiva per pell més seca, cremes amb perfums, sense per pells sensibles, escull la que més t’agradi i s’adeqüi a la teva pell.

· Utilitza roba de materials naturals, com el coto o la seda. Utilitza detergents suaus sense perfums per evitar irritacions.

· Cal hidratar també la pell per dins, bevent aigua durant tot el dia, així mantenim la humitat de la pell.

· Segueix una alimentació equilibrada rica en vitamines i omega3. Els aliments de fulla verda, la fruita, el peix contenen nutrients per la pell.


26 visualizaciones1 comentario

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page